Εστιατόρια και ταβέρνες στην Αναφη:
Η εξεύρεση κατάλληλου εστιατόριο ή ταβέρνα στην Ανάφη δεν είναι και τόσο δύσκολο, οι περισσότερες από τις πόλεις και τα
χωριά έχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται για φαγητό. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να ξέρετε πού να πάτε και πού να μην πάτε! Εάν περάσετε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα πολλές φορές και δείτε πως παραμένει άδειο, τότε το πιο πιθανον είναι πως το φαγητό δεν θα είναι ότι το φρεσκότερο. Εστιατόρια και ταβέρνες που είναι απασχολημένος κάθε ημέρα μαγειρέψουν τα νωπά τρόφιμα κάθε μέρα, όπου ως χώροι που δεν είναι τόσο απασχολημένος συχνά διατηρούν τα τρόφιμα στο ψυγείο για μέρες, ώστε να μην χάσουν τα κέρδη τους. Οι Έλληνες είναι συνήθως πολύ γκρινιάρηδες και εκλεκτοι σε οσα αφοράνε το φάγητο τους. Θα ήταν καλή ιδέα να ζητησετε τη γνώμη ενος Έλληνα, αν δεν είστε σίγουροι για το καταλληλό μερος. Οι κατάλογοι δεν είναι ότι πιο σημαντικό για τους Έλληνες, θα σας καλοσορισουν συχνά σε ένα εστιατόριο ένας σερβιτόρος ή ο ιδιοκτήτης και θα προσπαθήσει να περιγράψει τα σπεσιαλιτέ τους για να σας με λέξεις. Τα μενού έχουν πάντα μια αγγλική μετάφραση δίπλα σε κάθε επιλογή, ώστε η συμβουλή μας είναι να επιμένετε ευγενικά να ρίξετε μια ματιά στο μενού, αλλά ακούστε και το τι έχουν να προτείνουν επίσης. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι να παραγγείλετε, έχουμε συλλέξει μερικές από τις δημοφιλείς μενού και κάθε τροφή έχει μια σύντομη περιγραφή κάτω από το. Ρίξτε μια ματιά στα on-line μενού μας. Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια στη Χώρα, το λιμάνι, το Κλεισίδι και το Ρούκουνα, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές τοπικές γεύσεις και φυσικά να επιλέξετε φρέσκια ψάρια. Τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού που δεν θα πρέπει να χάσετε , είναι: Πιάτα Αιμαθιές της Τσικνοπέμπτης: Χοιρινά έντερα, γεμιστά με ρύζι, μαϊντανό, άνιθο, φτιαγμένα με αυγολέμονο. Καρβουμάς: Ψιλοκομμένο φλεμόνι (πνευμόνι) χοίρου, τσιγαρισμένο με κρεμμύδι και μαγειρεμένο με ζαφορά. Τρώγεται ανακατεμένο με τυρί καί αυγό. Κουλουρίδια: Μπαλάκια ζύμης, βρασμένα σε γάλα κατσικίσιο. Λουκάνικα: Νοστιμιά φτιαγμένη όπως σε όλα τα Κυκλαδονήσια. Πιτάρια (ντόπια μακαρόνια): Σπιτικά μακαρόνια απο λεπτό φύλλο ζύμης πού ξεραίνονται στον ήλιο. Τρώγονται βρασμένα, με σάλτσα ντομάτας και ντόπιο ξυσμένο τυρί. Τζονάρι: Παστό χοιρινό κρέας τσιγαρισμένο με κρασί και μαγειρεμένο με κρεμμύδια, πατάτες και μπαχαρικά. Τσιλαρδιά: Χοιρινοκεφαλή, βρασμένη με ξύδι, πιπέρι, κανέλλα και ζαφορά. Ψωμί ζαφοριστό: Τυρόψωμο (με τυρί φέτα) μυρωμένο με ζαφορά. Γλυκά Γεμιστά: Μπόλικο σησάμι, αμύγδαλα, ξύσμα πορτοκαλιών και κανελλογαρύφαλλα, μέσα σε μισοφέγγαρα λεπτής ζύμης που τηγανίζονται και σιροπιάζονται. Κουφέτο: Αγνό αναφιώτικο μέλι ανακατεμένο με ξεφλουδισμένη αμυγδαλόψυχα. Μελιτερά: Γλυκά τυροπιτάκια με ντόπια μυζήθρα, αυγά, ζάχαρη και βανίλλια. Ξεροτήγανα: Φυλλαράκια λεπτής ζύμης, κομμένα σε διάφορα σχεδιάκια, τηγανισμένα, μελωμένα και πασπαλισμένα με σησάμι ή καρύδα. Σησαμόμελο: Καβουρντισμένο και κοπανισμένο στο γουδί σησάμι, ανακατεμένο με μέλι και κανέλλα. Όταν τελειώσετε το γεύμα σας, ένας σερβιτόρος συνήθως αφαιρεί τα αδειά πιατα απο το τραπέζι, και τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης θα φέρει στη συνέχεια, ένα μικρό επιδόρπιο ή έναν καφέ που συνήθως είναι κερασμένο! Ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε το περίφημο σουβλάκι που είναι συνήθως μια πίτα, το οποίο συμπληρώνεται με τζατζίκι, ντομάτα, κρέας χοιρινό ή κοτόπουλο, κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, ντομάτα και τηγανιτές πατάτες. Θα απολαύσετε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως μουσακά, παστίτσιο, στιφάδο και πολλά άλλα. Εδώ είναι μερικά εστιατόρια και ταβέρνες που σας προτείνουμε. ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ Οβελιστήριο – Σνακ – Καφέ Souvlaki – Snack - Cafe Χώρα Ανάφης – Anafi Village Τηλ. / Tel:6974691367 ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΛΙΟΤΡΙΒΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΧΩΡΑ ΑΝΑΦΗ ΤΗΛ.:22860 61212 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΧΩΡΑ ΑΝΑΦΗ ΤΗΛ.:22860 61212 Ο ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΟΥΚΟΥΝΑ ΑΝΑΦΗ ΤΗΛ.:22860 61206 ΚΙΝ.:
χωριά έχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται για φαγητό. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να ξέρετε πού να πάτε και πού να μην πάτε! Εάν περάσετε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα πολλές φορές και δείτε πως παραμένει άδειο, τότε το πιο πιθανον είναι πως το φαγητό δεν θα είναι ότι το φρεσκότερο. Εστιατόρια και ταβέρνες που είναι απασχολημένος κάθε ημέρα μαγειρέψουν τα νωπά τρόφιμα κάθε μέρα, όπου ως χώροι που δεν είναι τόσο απασχολημένος συχνά διατηρούν τα τρόφιμα στο ψυγείο για μέρες, ώστε να μην χάσουν τα κέρδη τους. Οι Έλληνες είναι συνήθως πολύ γκρινιάρηδες και εκλεκτοι σε οσα αφοράνε το φάγητο τους. Θα ήταν καλή ιδέα να ζητησετε τη γνώμη ενος Έλληνα, αν δεν είστε σίγουροι για το καταλληλό μερος. Οι κατάλογοι δεν είναι ότι πιο σημαντικό για τους Έλληνες, θα σας καλοσορισουν συχνά σε ένα εστιατόριο ένας σερβιτόρος ή ο ιδιοκτήτης και θα προσπαθήσει να περιγράψει τα σπεσιαλιτέ τους για να σας με λέξεις. Τα μενού έχουν πάντα μια αγγλική μετάφραση δίπλα σε κάθε επιλογή, ώστε η συμβουλή μας είναι να επιμένετε ευγενικά να ρίξετε μια ματιά στο μενού, αλλά ακούστε και το τι έχουν να προτείνουν επίσης. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι να παραγγείλετε, έχουμε συλλέξει μερικές από τις δημοφιλείς μενού και κάθε τροφή έχει μια σύντομη περιγραφή κάτω από το. Ρίξτε μια ματιά στα on-line μενού μας. Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια στη Χώρα, το λιμάνι, το Κλεισίδι και το Ρούκουνα, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές τοπικές γεύσεις και φυσικά να επιλέξετε φρέσκια ψάρια. Τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού που δεν θα πρέπει να χάσετε , είναι: Πιάτα Αιμαθιές της Τσικνοπέμπτης: Χοιρινά έντερα, γεμιστά με ρύζι, μαϊντανό, άνιθο, φτιαγμένα με αυγολέμονο. Καρβουμάς: Ψιλοκομμένο φλεμόνι (πνευμόνι) χοίρου, τσιγαρισμένο με κρεμμύδι και μαγειρεμένο με ζαφορά. Τρώγεται ανακατεμένο με τυρί καί αυγό. Κουλουρίδια: Μπαλάκια ζύμης, βρασμένα σε γάλα κατσικίσιο. Λουκάνικα: Νοστιμιά φτιαγμένη όπως σε όλα τα Κυκλαδονήσια. Πιτάρια (ντόπια μακαρόνια): Σπιτικά μακαρόνια απο λεπτό φύλλο ζύμης πού ξεραίνονται στον ήλιο. Τρώγονται βρασμένα, με σάλτσα ντομάτας και ντόπιο ξυσμένο τυρί. Τζονάρι: Παστό χοιρινό κρέας τσιγαρισμένο με κρασί και μαγειρεμένο με κρεμμύδια, πατάτες και μπαχαρικά. Τσιλαρδιά: Χοιρινοκεφαλή, βρασμένη με ξύδι, πιπέρι, κανέλλα και ζαφορά. Ψωμί ζαφοριστό: Τυρόψωμο (με τυρί φέτα) μυρωμένο με ζαφορά. Γλυκά Γεμιστά: Μπόλικο σησάμι, αμύγδαλα, ξύσμα πορτοκαλιών και κανελλογαρύφαλλα, μέσα σε μισοφέγγαρα λεπτής ζύμης που τηγανίζονται και σιροπιάζονται. Κουφέτο: Αγνό αναφιώτικο μέλι ανακατεμένο με ξεφλουδισμένη αμυγδαλόψυχα. Μελιτερά: Γλυκά τυροπιτάκια με ντόπια μυζήθρα, αυγά, ζάχαρη και βανίλλια. Ξεροτήγανα: Φυλλαράκια λεπτής ζύμης, κομμένα σε διάφορα σχεδιάκια, τηγανισμένα, μελωμένα και πασπαλισμένα με σησάμι ή καρύδα. Σησαμόμελο: Καβουρντισμένο και κοπανισμένο στο γουδί σησάμι, ανακατεμένο με μέλι και κανέλλα. Όταν τελειώσετε το γεύμα σας, ένας σερβιτόρος συνήθως αφαιρεί τα αδειά πιατα απο το τραπέζι, και τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης θα φέρει στη συνέχεια, ένα μικρό επιδόρπιο ή έναν καφέ που συνήθως είναι κερασμένο! Ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε το περίφημο σουβλάκι που είναι συνήθως μια πίτα, το οποίο συμπληρώνεται με τζατζίκι, ντομάτα, κρέας χοιρινό ή κοτόπουλο, κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, ντομάτα και τηγανιτές πατάτες. Θα απολαύσετε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως μουσακά, παστίτσιο, στιφάδο και πολλά άλλα. Εδώ είναι μερικά εστιατόρια και ταβέρνες που σας προτείνουμε. ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ Οβελιστήριο – Σνακ – Καφέ Souvlaki – Snack - Cafe Χώρα Ανάφης – Anafi Village Τηλ. / Tel:6974691367 ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΛΙΟΤΡΙΒΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΧΩΡΑ ΑΝΑΦΗ ΤΗΛ.:22860 61212 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΧΩΡΑ ΑΝΑΦΗ ΤΗΛ.:22860 61212 Ο ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΟΥΚΟΥΝΑ ΑΝΑΦΗ ΤΗΛ.:22860 61206 ΚΙΝ.:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου